Notícies

Falsos mites sobre la manicura i ungles

Falsos mites sobre la manicura i ungles

Hi ha diversos mites molt estesos sobre el que és bo i no per a les nostres ungles. A Nailbar Lidia us volem treure els dubtes i explicar-vos quins mites són reals i quins no.

¿Posar-se esmalt permanent repetides vegades fa malbé les ungles?

No, en absolut. Una altra falsa idea que es té des que els esmalts permanents han aparegut al mercat. Com altres tècniques, si la qualitat del producte és bona i tant la seva aplicació com retirada són les adequades, l’ungla no ha de patir. Una altra cosa és que deixem créixer descontroladament l’ungla i acabem per arrencar-nos nosaltres mateixes l’esmalt.

És dolent treure la cutícula de les ungles?

Moltes vegades hem sentit que la cutícula de l’ungla no s’ha d’eliminar a causa que la protegeix de bacteris i altres microbis. Aquesta afirmació és certa però crea molta confusió. Hi ha dos tipus de teixits en la nostra ungla, un teixit viu i un altre que no. Aquest primer teixit viu és el que protegeix i el que de cap manera hauria de retirar-se. En canvi hi ha un altre teixit mort molt antiestètic que si pot ser eliminat. Per no eliminar el teixit viu hauríem d’acudir a un professional que sàpiga com realitzar-lo de manera correcta. Els avantatges d’eliminar les cutícules és sense dubte l’embelliment de l’ungla.

¿Cal deixar que l’ungla respiri?

Doug Schoon, científic i investigador especialitzat en la indústria cosmètica de les ungles, assegura que el 100% de l’oxigen que la matriu necessita per crear l’ungla ve a través de la circulació sanguínia. Per tant, les ungles no necessiten oxigen per respirar perquè estiguin sanes. L’oxigen que necessiten el prenen a través de la circulació sanguínia directament i no de l’aire.

DIETA EQUILIBRADA, UNGLES DE 10. MITE O REALITAT?

REALITAT. Portar una dieta saludable és un dels grans productes i rituals de bellesa. La pell, el cabell i les ungles lluiran més brillants i hidratades.